Αρχική » ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΕΚΠ/ΚΩΝ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΕΚΠ/ΚΩΝ

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης στο πλαίσιο της διαρκούς επιστημονικής και παιδαγωγικής υποστήριξής του  σε  εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές όλων των βαθμίδων  τις έκτακτες αυτές συνθήκες της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, συνεχίζει και το Δεκέμβριο την υλοποίηση του  1ου ΚΥΚΛΟΥ επιμορφωτικών σεμιναρίων για την ΕΞΑΕ και διοργανώνει και ΝΕΟ επιμορφωτικό κύκλο ενημέρωσης και ενδυνάμωσης για γονείς κι εκπαιδευτικούς με τη μορφή διαδικτυακών απογευματινών προαιρετικών σεμιναρίων.

Σκοπός των διαδικτυακών αυτών σεμιναρίων είναι η ενημέρωση, η συμβουλευτική υποστήριξη και ενδυνάμωση των γονέων σε θέματα  που σχετίζονται με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας, τη χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών  λόγω της απώλειας της δια ζώσης επικοινωνίας, την υγεία και ευεξία τους σε περίοδο καραντίνας, την ανάπτυξη και συμπεριφορά των παιδιών το διάστημα εγκλεισμού, τις σχέσεις στην οικογένεια, την επικοινωνία με το σχολείο, κ.ά..  

Το περιεχόμενο των επιμορφωτικών συναντήσεων περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στις κάτωθι ενότητες:

· 1η Ενότητα: Ενδυνάμωση και υποστήριξη στα ζητήματα της εξ’ αποστάσεως (π.χ. όρια στη χρήση και έκθεση των οθονών, τρόποι ξεκούρασης των μαθητών,  Διαδίκτυο κι Εκπαίδευση, Δημιουργικοί τρόποι αξιοποίησης του διαδικτύου, Διαδικτυακή εξάρτηση, Κοινωνικά Δίκτυα – Έξυπνες Συσκευές και Εφηβεία, Εκφοβισμός στο διαδικτυακό περιβάλλον, κ.τ.λ.).

 · 2η ενότητα:  Ζητήματα διαχείρισης άγχους και στρες, ψυχικής ανθεκτικότητας, ψυχοκοινωνικής εξέλιξης και ανάπτυξης των παιδιών, διαπροσωπικών σχέσεων (π.χ. Διαχείριση άγχους, διαχείριση της ασθένειας/ απώλειας, κρίση σχέσεων, Βία και επιθετική συμπεριφορά, Κατάθλιψη, Δεξιότητες ζωής, κοινωνική – συναισθηματική μάθηση κ.τ.λ.).

3η Ενότητα: Ζητήματα που αφορούν τη διατροφή και ευεξία του παιδιού και της οικογένειας τον καιρό της πανδημίας (Διατροφικές ανάγκες & ιδιαιτερότητες, Προβλήματα βάρους – Παχυσαρκία, Υποσιτισμός, Διατροφικές Διαταραχές, Αθλητισμός, η σημασία της φυσικής κατάστασης στην ψυχοσωματική ανάπτυξη, κ.τ.λ.).

4η Ενότητα:   Υποστήριξη παιδιών με ΕΕΑ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση .Τρόποι και ιδέες υποστήριξης τον καιρό της πανδημίας 

Μετάβαση στο περιεχόμενο