Αρχική » Βαθμίδα » “Πορεία ζωής ή θανάτου; Εσύ αποφασίζεις!”

19-10/2022 - Εκπαιδευτική Εκδήλωση στο πλαίσιο του Θεματικού Έτους για τα 100 χρόνια Μικρασιατικού Ελληνισμού

19-22/05/2022 – 4ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Π.Δ.Ε Κρήτης με θέμα: «Ο μετασχηματισμός του σχολείου στον 21ο αιώνα: Θέσεις-Αντιθέσεις-Συγκλίσεις»

Η ιστοσελίδα του Συνεδρίου είναι: https://4conf.pdekritis.gr/

Δελτίο Τύπου

12/02/2022 – Διαδικτυακή Ημερίδα pekes22_anti-violence conference “Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα. Αντιμετώπιση, πρόληψη, ερμηνεία”

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ (1ο Στρογ. Τραπέζι)  11:00-14:00 

 ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ (2ο Στρογ. Τραπέζι)  15:00 -17:30 

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ (3ο Στρογ. Τραπέζι)  18:00 -20:30 

12/01/2022 – Ημερίδα Παρουσίασης Εκπαιδευτικών Δράσεων από Σχολεία Π/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, στο πλαίσιο του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Εκδήλωση παρουσίαση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων & εκπαιδευτικών δράσεων για το 1821

Δράσεις – Οδηγίες για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

1ο Συνέδριο Σχ. Φυσ. Αγωγής & Αθλ. Επιστήμης 7, 8 & 9 Μαϊου 2021

Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο STE(A)M – 7, 8 και 9 Μαϊου 2021

24ο & 31ο Δ.Σχ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – Ο Kαραγκιόζης στη Φιλική Εταιρεία

Διαγωνισμός Make-A-Wish – Δημ. Σχ. Φόδελε

Αναζήτηση και φίλτρα

  • Κατηγορίες

  • Ετικέτες

  • Ημερομηνία

Search and Filter

“Πορεία ζωής ή θανάτου; Εσύ αποφασίζεις!”

Τίτλος εκπαιδευτικής δράσης

Πορεία ζωής ή θανάτου; Εσύ αποφασίζεις!

Συγγραφείς – εκπαιδευτικοί

Σφακιανάκη Ειρήνη, Γιασσάκη Σοφία

Εφαρμογή δράσης σε … 

Γυμνάσιο

Περιγραφή δράσης :

Στις 16 Μαρτίου 2018 η ομάδα του προγράμματος Αγωγής Υγείας<<Οδική Ασφάλεια>> “Η ζωή μου…η ζωή σου” υλοποίησε τη δράση με τίτλο “Πορεία ζωής ή θανάτου; Εσύ αποφασίζεις!”Ο τίτλος της δράσης αποτέλεσε και το βασικό σύνθημα το οποίο οι μαθητές αποτύπωσαν σε σχετικό πανό και με το οποίο περιηγήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Γαζίου. Οι μαθητές είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες με διαφορετικές αρμοδιότητες η καθεμία. Πιο συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα ασχολήθηκε με την καταγραφή προβλημάτων , ελλείψεων και παραλείψεων πάνω στο οδικό δίκτυο, η δεύτερη με την καταγραφή παραβάσεων κυρίως των οδηγών αλλά και των πεζών και μοίραζε τις σχετικές κλήσεις και η τρίτη είχε να ασχοληθεί με την διανομή ενημερωτικού υλικού, αφισών και αυτοκόλλητων για την ευαισθητοποίηση πάνω στην οδική ασφάλεια.Για τη δράση είχαν ενημερωθεί και συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς με τους τρόπους που θα αναφερθούν παρακάτω.

Τρόποι με τους οποίους η δράση εμπλέκει την τοπική κοινωνία ή/και τους φορείς:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκπροσώπησε τη δράση ακολουθώντας βήμα βήμα τη διαδρομή.Η παρουσία του και η συνδρομή του υπήρξε πολύ σημαντική καθώς μέσω των αντιπροσώπων του ενέπλεξε και τους γονείς των μαθητών που έτσι κι αλλιώς είναι και αυτοί οδηγοί, και συνέβαλε, αφενός σε πρακτικό επίπεδο αναφορικά με την μετακίνηση των μαθητών τους οποίους και επέβλεπαν μαζί με μας τους εκπαιδευτικούς αλλά και αφετέρου ηθικά στηρίζοντας με την παρουσία του δράσεις του σχολείου. Το Α. Τ . Αμμουδάρας είχε επίσης ενημερωθεί και είχε αποστείλει δύο αστυνομικούς και ένα περιπολικό με σκοπό την επίβλεψη και την ασφάλεια των παιδιών σε όλο το μήκος της διαδρομής. Ο Δήμος Μαλεβιζίου, συνδιοργανωτής της δράσης, έστειλε αντιπροσώπους της αντιδημαρχίας Παιδείας και ακολούθησαν τη διαδρομή ακούγοντας τα παράπονα των μαθητών για το οδικό δίκτυο και μαζί με αυτούς συνάντησαν τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, κ. Μαμουλάκη ο οποίος μίλησε με τα παιδιά και όλοι μαζί οι φορείς πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία κατά των τροχαίων ατυχημάτων στην πλατεία του δημαρχείου . Τέλος στη δράση ενεπλάκη και η Περιφέρεια Κρήτης, αφού αυτή χορήγησε στους μαθητές το ενημερωτικό υλικό το οποίο οι τελευταίοι διένειμαν στους διερχόμενους οδηγούς, στους πεζούς αλλά και στα καταστήματα της πόλης του Γαζίου (αφίσες και αυτοκόλλητα σχετικά).

Συνοδευτικό υλικό δράσης:

Μετάβαση στο περιεχόμενο