Αρχική » Υποστήριξη ΕξΑΕ » Γυμνάσιο ΕξΑΕ » Πως να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Π.Σ.Δ. στον λογαριασμό Gmail – Σταύρος Λαγός, ΠΕ86 (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης)

Πως να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Π.Σ.Δ. στον λογαριασμό Gmail – Σταύρος Λαγός, ΠΕ86 (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης)

Οι υπάλληλοι του υπουργείου παιδείας διαθέτουμε τον επαγγελματικό μας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Π.Σ.Δ. Η χρήση του λογαριασμού μας δίνει πρόσβαση σε πολλές επιπλέον δωρεάν υπηρεσίες του Π.Σ.Δ. όπου μπορείτε να τις βρείτε στην σελίδα του Π.Σ.Δ. (https://www.sch.gr). Οι περισσότεροι διαθέτουμε εκτός του επαγγελματικού και έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να μπορούμε να λαμβάνουμε και να αποστέλλουμε μηνύματα χρειάζεται να συνδεθούμε και στους δυο λογαριασμούς είτε παράλληλα είτε σε έναν λογαριασμό την φορά.

Η δωρεάν υπηρεσία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail, μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα από το δικό της περιβάλλον.

Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία για να εισάγετε τον λογαριασμό του Π.Σ.Δ. στον λογαριασμό του Gmail σας.

Για να συνεχίσετε θα πρέπει να έχετε τα στοιχεία σύνδεσης και των δύο λογαριασμών σας και να είστε συνδεδεμένοι από pc ή λαπτοπ (το παράδειγμα μας έγινε στον Firefox)

Βήμα 1

Συνδεθείτε στον λογαριασμό Gmail. Στην επάνω δεξιά γωνία του περιβάλλοντος επιλέξτε το γρανάζι και στην συνέχεια κάντε κλικ στο “Δείτε όλες τις ρυθμίσεις”.

εικόνα 1

Βήμα 2

Κάντε κλικ στην επιλογή λογαριασμοί και βρείτε στην καρτέλα τον σύνδεσμο “Προσθήκη λογαριασμού αλληλογραφίας”. Κάντε κλικ και θα δείτε να ανοίγει ένα νέο παράθυρο.

εικόνα 2

Βήμα 3

Στο παράθυρο με τίτλο “Προσθήκη λογαριασμού αλληλογραφίας” συμπληρώστε το πλήρες όνομα του λογαριασμού σας του Π.Σ.Δ. (θα πρέπει να είναι της μορφής [όνομα χρήστη]@sch.gr)

εικόνα 3

Βήμα 4

Αφήνετε την προεπιλεγμένη λειτουργία και κάνετε κλικ στο κουμπί “Επόμενο”.

εικόνα 4

Βήμα 5

Στο επόμενο βήμα συμπληρώνετε ΜΟΝΟ το όνομα χρήστη (δείτε το παράδειγμα στην παρακάτω εικόνα). Συμπληρώνετε στο κατάλληλο πεδίο τον κωδικό σας. Από το μενού “Διακομιστής POP” επιλέγετε το mail.sch.gr, θύρα “995” και τσεκάρετε τα πρώτα τρία check boxes. Στο πεδίο “Προσθήκη ετικέτας σε εισερχόμενα μηνύματα” συμπληρώστε μια ετικέτα που επιθυμείτε να λαμβάνουν τα μηνύματα του λογαριασμού σας. Η ετικέτα θα μας χρησιμέψει σε όλη την διάρκεια των παρακάτω βημάτων και για να ξεχωρίσουμε τα μηνύματα μας από τους δύο λογαριασμούς. Κρατήστε μια σημείωση με την ετικέτα, θα μας χρειαστεί ξανά.

Κάνετε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη λογαριασμού”, αν ο κωδικός σας δεν είναι σωστός δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

εικόνα 5

Βήμα 6

Αν είσαστε σε αυτό το βήμα τότε ήταν πετυχημένη η εισαγωγή του κωδικού σας. Σε αυτό το βήμα δίνετε πρόσβαση στο περιβάλλον Gmail ώστε να μπορεί να στείλει μηνύματα με αποστολέα τον λογαριασμό του Π.Σ.Δ.

Σας προτείνω να το ενεργοποιήσετε ώστε να έχετε πλήρη λειτουργικότητα του λογαριασμού σας. επιλέγετε ανάλογα και κάνετε κλικ στο κουμπί “Επόμενο”.

εικόνα 6

Βήμα 7

Τα βήματα 7 και 8 αφορούν τις πληροφορίες για την αποστολή μηνυμάτων από τον λογαριασμό του Π.Σ.Δ. Το όνομα σε αυτό το βήμα θα είναι το όνομα που εμφανίζεται στον παραλήπτη.

εικόνα 7

Βήμα 8

Συμπληρώνετε τα στοιχεία για τον διακομιστή των εξερχομένων μηνυμάτων SMTP.

Τα στοιχεία για τον διακομιστή είναι τα εξής SMTP: mail.sch.gr Θύρα: 587, συμπληρώνετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό ξανά. Κάνετε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη λογαριασμού”

εικόνα 8

Βήμα 9

Σε αυτό το βήμα θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε την διαδικασία εισαγωγής του λογαριασμού του Π.Σ.Δ. Αν όλα τα βήματα έχουν ολοκληρωθεί σωστά βρίσκεστε σε αυτό το παράθυρο. Θα συνδεθούμε στον λογαριασμό μας του Π.Σ.Δ. για να βρούμε το εισερχόμενο μήνυμα από την ομάδα Google και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αφήνετε το παράθυρο ανοιχτό και ανοίγετε ένα νέο.

εικόνα 9

Βήμα 10 – Επιβεβαίωση στο webmail.sch.gr

Συνδεθείτε στον λογαριασμό του Π.Σ.Δ. στην διεύθυνση https://webmail.sch.gr Στα εισερχόμενα θα βρείτε μήνυμα από τον αποστολέα “Η Ομάδα του Gmail”. Στο σώμα του μηνύματος θα βρείτε τον κωδικό επιβεβαίωσης αλλά και τον σύνδεσμο αυτόματης ενεργοποίησης. Αντιγράφετε τον κωδικό επιβεβαίωσης και τον γράφετε στο προηγούμενο παράθυρο. Μετά κάνετε κλικ στο κουμπί “Επαλήθευση” και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Αν το παράθυρο έχει κλείσει για οποιονδήποτε λόγο χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο και προχωρήστε στο βήμα 11.

εικόνα 10

Με τον σύνδεσμο που βρήκατε στο μήνυμα ξεκινάει ένα νέο παράθυρο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία με ένα κλικ στο κουμπί “Επιβεβαίωση”.

εικόνα 11

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με κλικ στον σύνδεσμο εδώ.

εικόνα 12

Βήμα 12

Στο βήμα αυτό ανατρέξτε στις σημειώσεις σας και βρείτε το όνομα της ετικέτας του βήματος 5. Στον φάκελο με τα εισερχόμενα μπορείτε να διακρίνετε τα μηνύματα από τον λογαριασμό του Π.Σ.Δ. από τα μηνύματα του Gmail από την ετικέτα που εμφανίζεται με γκρίζο χρώμα στο θέμα (στην εικόνα 12 παρατηρήστε στα τρία εισερχόμενα και στην λίστα με τους φακέλους αριστερά κάτω από τον φάκελο “Πρόχειρα”.

εικόνα 13

Αποστολή mail

Όταν ξεκινάτε μια νέα σύνταξη μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορείτε να επιλέξετε τον λογαριασμό αποστολής από την επιλογή “Από” (δείτε στην εικόνα 14).

εικόνα 14
Μετάβαση στο περιεχόμενο