Αρχική » Ανακοινώσεις » Ενημερωτικό Σημείωμα για εκπαιδευτικούς Κρήτης – Δυνατότητα χρήσης εργαλείων Godigital στην EξΑΕ

1-3/07/2022 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μια "αειφορική" συνάντηση εκπαιδευτικών στη σκιά του Ψηλορείτη

19-22/05/2022 – 4ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Π.Δ.Ε Κρήτης με θέμα: «Ο μετασχηματισμός του σχολείου στον 21ο αιώνα: Θέσεις-Αντιθέσεις-Συγκλίσεις»

Η ιστοσελίδα του Συνεδρίου είναι: https://4conf.pdekritis.gr/

Δελτίο Τύπου

12/02/2022 – Διαδικτυακή Ημερίδα pekes22_anti-violence conference “Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα. Αντιμετώπιση, πρόληψη, ερμηνεία”

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ (1ο Στρογ. Τραπέζι)  11:00-14:00 

 ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ (2ο Στρογ. Τραπέζι)  15:00 -17:30 

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ (3ο Στρογ. Τραπέζι)  18:00 -20:30 

12/01/2022 – Ημερίδα Παρουσίασης Εκπαιδευτικών Δράσεων από Σχολεία Π/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, στο πλαίσιο του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Εκδήλωση παρουσίαση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων & εκπαιδευτικών δράσεων για το 1821

Δράσεις – Οδηγίες για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

1ο Συνέδριο Σχ. Φυσ. Αγωγής & Αθλ. Επιστήμης 7, 8 & 9 Μαϊου 2021

Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο STE(A)M – 7, 8 και 9 Μαϊου 2021

24ο & 31ο Δ.Σχ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – Ο Kαραγκιόζης στη Φιλική Εταιρεία

Διαγωνισμός Make-A-Wish – Δημ. Σχ. Φόδελε

Αναζήτηση και φίλτρα

  • Κατηγορίες

  • Ετικέτες

  • Ημερομηνία

Search and Filter

Ενημερωτικό Σημείωμα για εκπαιδευτικούς Κρήτης – Δυνατότητα χρήσης εργαλείων Godigital στην EξΑΕ

Tο “GODIGITAL – Intergrating Mobile Learning and Upgrading Teachers’ Digital Skills Ενσωμάτωση της Κινητής μάθησης και αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών’’, αποτελεί ένα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+/KA201 της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης με θέμα την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών. 

Στόχος του έργου που υλοποιήθηκε από μια σύμπραξη 5 εταίρων από την Κύπρο, την  Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Ελλάδα ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας σειράς ηλεκτρονικών εργαλείων που υποστηρίζουν την ψηφιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 

Στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας COVID- 19, τα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία και οι τρόποι αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών ως μέσο διδασκαλίας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελούν μια αδιαμφισβήτητη ανάγκη. Κατά συνέπεια, τα αποτελέσματα έργων που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών αποτελούν τις προτεραιότητες κάθε εκπαιδευτικής αρχής.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, η ΠΔΕ Κρήτης είναι σε θέση να προτείνει την ψηφιακή εργαλειοθήκη και την πλατφόρμα του προγράμματος GODigital τα οποία έχουν όλες τις προδιαγραφές να αποτελέσουν ένα πολύτιμο οδηγό και συνοδοιπόρο για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κρήτης.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για την ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του έργου http://teachersgodigital.eu/. Σχετική ενημέρωση μπορούν να λάβουν και από τα έντυπα (newsletters) που επισυνάπτονται. Επιπρόσθετα μπορούν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του προγράμματος υπογράφοντας την ηλεκτρονική φόρμα και το Ψήφισμα για την ψηφιακή αναβάθμιση της Εκπαίδευσης στην Ευρώπη στους παρακάτω συνδέσμους:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdzF25MUYrhHG-szClDn_q6of4LJBaR0kLq6qOphpENPA7Wig/viewform?fbclid=IwAR1QcKHIZGoqbvAN_Rd8zAmVKEZAQ1evNhZatfnTsMgjY54tnDPgsroiiSU

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfu7NrjiLsQdMEhNSsJETyOhrkCODWzrIAyIcT6EixYMSThpA/viewform?fbclid=IwAR3fzxvzigt831OmsTRf-VdsdqtzUwgh3uQbXDBDM3_HCG2o5deeqW08Uu4

Με εκτίμηση,

Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Κρήτης  

Εμμανουήλ Καρτσωνάκης

Οργανωτική Συντονίστρια ΠΕΚΕΣ Κρήτης

Ειρήνη Βιδάκη

Υπεύθυνη Διαχείρισης Έργου  

Αρετή Βουράκη

Συνολικό Ημερολόγιο Δράσεων

Κοινωνικά δίκτυα

ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης – YouTube

3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Π.Δ.Ε. Κρήτης – YouTube

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Δίκτυο δασκάλων Α’ τάξης δημοτικού Κρήτης

ΖΕΠ_2021-2022

Μετάβαση στο περιεχόμενο